Tolmácsvevő

Tolmácsvevő tolmácsberendezés

Tolmácsvevő
Tolmácsvevő

A tolmácsvevő a tolmácsberendezés egyik legfontosabb része. Ez az az eszköz melyet vendégeinknek osztunk ki. A tolmácsberendezésről érkező jeleket a tolmács vevő audio hanggá formálja. Igényeljen tolmács felszerelést itt:

Írjon nekünk az el-vision@el-vision.hu -ra, vagy keressen minket a +36208086082 -es telefon számon, ahol azonnal igyekszünk segíteni.

Tolmácsberendezés és tolmácsfelszerelés bérléséhez klikk ide

LBB 4540 tolmács vevőkészülékek, tolmácsberendezés

A tolmács berendezés egyik legfontosabb eleme a tolmácsvevő. Különlegesen tervezett IC a maximális teljesítmény és hosszú, akkumulátor élettartam érdekében. A chipbe töltőelektronika van integrálva az optimális töltési teljesítmény biztosítása érdekében

Két számjegyű LCD-kijelzőakkumulátor- és vételi állapot-kijelzővel

Az elérhetőcsatornák száma mindig ugyanannyi, mint a rendszer által használt csatornák száma, így nem kell átgörgetni a nem használt csatornákon

Ezek a tetszetős kivitelű tolmácsvevők a legújabb elektronikai technológiát használják fel – mint például különlegesen tervezett IC – hogy maximális teljesítményt és hosszú akkumulátor élettartamot biztosítsanak. A vevők nyelvi és zenei elosztásra egyaránt használhatóak.

Tolmácsgép vagy tolmácsvevő főbb funkciói

• A hangjel automatikusan elnémul, amikor a jel túl alacsony, ezzel biztosítva, hogy a felhasználó csak kiváló minőségűhangot hall

• Eldobhatóelemmel is használható (2x AA alkálielem, nem tartozék), vagy környezetbarát NiMH újratölthető akkumulátor készlettel LBB 4550/00, (nem tartozék)

• Amikor a fejhallgatónincs csatlakoztatva, nem használ áramot

Csíptető a könnyű viselés érdekében Mérési mód a sugárzási lefedettség könnyű méréséhez Vonzó és tetszetős kialakítás Akár 200 órás működés alkáli elemmel Akár 75 órás működés akkumulátor készlettel Az üres akkumulátor 1 óra 45 perc alatt töltődik fel

Tomácsvevő kezelőszervek és jelzőfények

• KétszámjegyűLCD-kijelzőcsatornaszámmal akkumulátor- és vételiállapot-kijelzővel

• Be/ki gomb

• Hangerő-szabályozó gördítősáv

• Csatornaválasztófel/le gombok

• Töltésjelző LED


Tolmácsgép Csatlakozások

• 3,5 mm-es sztereó jack kimeneti aljzat a fejhallgatónak

• Elemérintkezők AA alkáli elemek használatához

• Csatlakozó LBB 4550/00 akkumulátorkészlet használatához

• Töltési érintkezők a vevő bal oldalán, melyek kompatibilisek az LBB 4560 töltőegységekkel*

• LBB 3406, 3407, 3408 és 3409 töltőegységek
elektronikusan nem kompatibilisek az LBB 4540
zsebrádióvevőkkel, és kárt okozhatnak bennük. Az
LBB 4540-es vevők és LBB 4560-as töltőegységek töltési
érintkezői szándékosan vannak a bal oldalon, ami az
említett töltőkészülékeken nem ott található meg. Az
akkumulátor-készlet és az eldobhatóelemek nem
tartozékok.

Műszaki specifikációk Elektromos jellemzők

Infravörös sugárzási szint

4 mW/m2vivőnként

±50°

A fél érzékenység szöge

Fejhallgatókimeneti szintje 2,4 V- 450 mVrms (beszéd maximális hang­
on erőn, 32 ohm-os fejhallgató)

Fejhallgatókimeneti frekvencia- 20 Hz és 20 kHz között tartomány

Fejhallgatókimeneti impedancia 32 ohm és 2 kohm között
Max. jel/zaj viszony 80 dB(A)

Hogyan működik a gyakorlatban a tolmácsvevő?

A szinkrontolmács berendezés nem egy önműködő tolmácsberendezés. Lényegében úgy néz ki hogy valaki bele beszél a mikrofonba, annak hangját a tolmács fülére juttatjuk.

Amikor a szinkrontolmács hallja az elhangzó információkat a színpadról, azonnal elkezdi fordítani egy másik nyelvre, a tolmácsberendezésen keresztül. A fordítását a tolmács pult  bekapcsolt mikrofonjába mondja, Melyet a tolmács Központ összegyűjt digitalizálja és digitálisan ki sugározza. 

A digitális tolmácsvevő, az így sugárzott digitális jelet analóg hanggá alakítja vissza. Így a hallgató már kiválaszthatja, hogy hányas csatornát szeretné hallgatni. 

A tolmácsberendezés működését mindig technikus felügyeli és működteti. A szinkrontolmács és a tolmács technikus szorosan együttműködve dolgoznak a rendezvény sikerén. Amikor például valami nem hallható vagy nem látható a szinkrontolmács jelzi a technikusnak Aki segít abban, hogy a szinkrontolmács a munkáját zavartalanul tudja elvégezni. 

Minden tolmácskabinban két tolmácspult van,  ami segít abban hogy a két fő szinkrontolmács egymást váltva tudjanak dolgozni. Általában 20 percenként váltják egymást. 

Amikor ez az idő letelik a frissen bejelentkező tolmács bekapcsolja a tolmács pultját,  ami várakozó állásba kerül. Amikor pedig a másik tolmács kiszáll a csatornából, élesedik a következő tolmács pult és megtörténik a szinkrontolmács váltás.

Hány nyelvre alkalmas a tolmácsberendezés?

Egy tolmácsberendezés maximum 64 nyelvre képes jelenleg. A cégünk által forgalmazott Bosch tolmácsberendezés az EU területén is elismert berendezés. Szabványosìtása miatt nagyon sok rendezvényre kérik ezt a tolmácsberendezést tìpus leìrás szerint.

Érdemes figyelni, hogy bár sok nyelvet lehet egy időben megcsinálni de ez sok helyet is igényel