Tolmácstechnika

Tolmácstechnika, tolmács rendszerek, szinrontolmács
Tolmácsteschnika tolmácsredszerek

A Tolmácstechnika szolgáltatásunk, más néven tolmácsberendezések,  a legkisebbtől a legnagyobb rendezvényekig megállja a helyét. A legújabb Bosch infra digitális tolmácsberendezés rendszerünk, termen belül kifogástalan vételt biztosít akár 32 nyelvig is. Termen kívül teljesen lehallgathatatlan.

Technikusaink állandó felügyelettel biztosítják, hogy a rendezvényen minden megfelelően működjön. A tolmácstechnika és tolmácsberendezés hangosítással kombinálható.

Szinkrontolmácsok megrendelése itt:

Rendeljen szinkron tolmácsokat is az El-Vision-tól

Szinkrontolmács vagy tolmácsberendezések: A szinkrontolmács berendezés azaz a tolmácsberendezések legfontosabb része. Ezek a hangszigetelt, legalább kétszemélyes tolmácsfülkék. Tolmács fülkéink szürke szìnűek, konferencia termekben megállják a helyüket.

Alapesetben nyelvenként egy tolmácsfülkével kell kalkulálni. Ez azt jelenti hogy például a Magyar-Angol vagy ehhez hasonló felállásban csak egy darab tolmácskabin szükséges.

Az elhelyezéséhez egy kb. 2×2 méteres területre van szükség. A szinkrontolmács berendezés további fontos részei:

  • digitális tolmácsközpont,
  • tolmácspult,
  • hordozható vevőkészülékek (annyi főre, ahányan a tolmácsolt szöveget követni szeretnék),
  • infrasugárzó.

Ezen egységek együttes neve : tolmácsberendezés. A kabin összeszerelése, kb. másfél-két órát vesz igénybe. Minden további kabin esetében ehhez, plusz egy-egy órát kell hozzászámítani.

Mire van szükségem a tolmácsberendezéshez?

Ahhoz, hogy tolmácstechnikát tudjon rendelni, már a tolmácsberendezés árának bekérése előtt tudni szükséges néhány dolgot. Például hány főt vár a rendezvényre, s ezekből hány fő igényli kb. a tolmácsolást.

Arra is nagyon fontos készülni, hogy milyen formában szeretné megoldani a rendezvényt. Nem mindegy például, hogy konszekutív vagy szinkrontolmácsolást kér. Erről többet olvashat a szinkrontolmácsolás oldalunkon. Szeretné tudni a szinkrontolmácsolás árát, vagy a tolmácsdíjat? Ebben az esetben töltse ki a a szinkrontolmács árajánlat adatlapunkat itt: Ajánlatkérés szinkrontolmácsolásra

Bosch tolmácstechnikai rendszerünk

Tolmácstechnika
Tolmácstechnika

A piacon jelenleg nagyon sok olyan tolmácstechnikai eszköz létezik, amellyel meg tudják oldani a szinkrontolmácsolást. Jellemzően megtalálhatók, Magyarországon olyan eszközparkok amik, már 10 vagy akár még több éve is elavultak. Az itt bemutatott tolmácstechnika vagy tolmácsberendezések a legújabb jelátviteli rendszert használja. Az infravörös tartományt használva sugároz digitális jelátvitelt használva.

Tolmácsberendezés
Tolmácsberendezés

A régebbi technikákkal szemben az általunk használt tolmácstechnika, jelátvitelének köszönhetően, tökéletes minőségű hallhatóságot biztosít. Nem zavarják különféle fényforrások, ennek köszönhetően nincsenek olyan helyek a teremben, ahol a tolmácsvevő készülék zajos, vagy alig hallható jelet biztosítana.

A tolmácsberendezés működéséhez, elengedhetetlen a tolmácsolási helyszínek besugárzása. Emiatt tudnunk kell, hány négyzetméteren fog ülni a hallgatóság. Ez is befolyásolja a tolmácsberendezés árajánlatát.

Tolmácstechnika része a tolmácskabin. Ez az egység az EU szabványoknak megfelelően, mind méretében, mind hangszigetelésében a rendezvény lebonyolítását szolgálja.

Tolmácskabin
Tolmácskabin ISO szabványos papírokkal

A lenti képen látható tolmácskabint az El-Vision Kft. gyártja. További információért klikk a jobb oldali képre.

Tolmácskabin
Tolmácskabin, szinkrontolmácsolás

Vezeték nélküli tolmácstechnika (idegenvezetői technika)

Az idegenvezetői vagy tourguide tolmácstechnika, egy olyan eszközünk, amelyet leggyakrabban idegenvezetésre használnak. A technika lényege, hogy egy csoportot úgy lehet végigvezetni (múzeumban, városban), hogy még aki elmarad a csoporttól ő is hallja az idegenvezetőt.

Tour guide rendszer

  A tourguide rendszer egy központi töltőegységen töltődik éjszakánként, és így bármilyen hosszúra is nyúlik a séta, az egységek mindig jól fognak működni. Csoportok vezetéséhez, múzeumlátogatáshoz technikusaink mindig segítséget nyújtanak.

Kapcsolódó szolgáltatások: